Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pákistánský premiér může zůstat u moci, obvinění z korupce byl zproštěn

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Islámábád - Proti pákistánskému premiérovi Navázi Šarífovi nejsou dostatečné důkazy, které by podpořily podezření z korupce. Rozhodl o tom dnes nejvyšší soud.

Nařídil zároveň další vyšetřování případu, který se týká takzvaných Panamských dokumentů. Šaríf může podle soudu zůstat u moci, informovala agentura Reuters.

Šaríf čelí rostoucímu tlaku veřejnosti i opozičních politiků od té doby, co se jména jeho příbuzných objevila v takzvaných Panamských dokumentech, které odkrývají praktiky převádění peněz do daňových rájů.

V uniklých dokumentech z panamské právní a poradenské společnosti Mossack Fonseca, která daným osobám pomáhala peníze ukrývat, je zmíněna Šarífova dcera a dva jeho synové. Skandál vyšel na světlo loni v dubnu.

Převádění peněz do offshoreových firem samo o sobě není nezákonné. Podle expertů ale dokumenty mohou poskytnout důkazy o daňových únicích, praní špinavých peněz, porušování sankcí, drogových obchodech a dalších zločinech.

Témata:  Pákistán Naváz Šaríf korupce

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy