Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Venezuele byl při demonstracích zastřelen další protestující

Venezuela, ilustrační foto
Venezuela, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Caracas - Protesty ve Venezuele, kde lidé od začátku měsíce demonstrují za předčasné volby a dodržování demokracie, si v noci na dnešek vyžádaly další oběť.

Oznámil to podle agentury AFP starosta předměstí Caracasu. V tomto týdnu zemřeli při protestech již čtyři lidé. Na západním okraji hlavního města byla v noci na dnešek z místní porodnice evakuována padesátka dětí.

"S velkou bolestí v srdci sděluji, že byl zastřelen Melvin Guaitan, dělník ze čtvrti města Sucre," napsal na svém twitterovém účtu starosta Sucre, které je součastí metropolitní oblasti Caracas. Místní obyvatelé na sociálních sítích informují, že v oblasti slyšeli výstřely a viděli, jak policie obrněnými vozy a slzotvorným plynem rozhání demonstranty.

Čtvrteční protesty se protáhly až do dnešního rána, zejména na západním předměstí hlavního města. V obvodu Valle bylo z místní porodnice evakuováno 54 dětí. "Ozbrojené skupiny najaté opozicí napadly porodnici s 54 dětmi," napsala na twitteru venezuelská ministryně zahraničí Delcy Rodríguezová. Opozice tuto verzi odmítla. "Všichni ví, že porodnici museli evakuovat kvůli slznému plynu, který tam šíří diktátorský režim," reagoval místopředseda parlamentu Freddy Guevara.

Také dnes se mají v Caracasu i v dalších městech konat protivládní protesty. Na sobotu opozice chystá "pochody ticha" k sídlům biskupské konference ve všech státech země za nejméně desítku obětí, které od začátku měsíce při demonstracích přišly o život. V pondělí chtějí Venezuelané blokovat hlavní silniční tahy v zemi.

Témata:  Venezuela demonstrace ve Venezuele

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy