Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U Dolních Věstonic se převrátily lodě s 15 dětmi

Hasiči
Hasiči
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Dolní Věstonice (Břeclavsko) - Na vodní nádrži Nové Mlýny u Dolních Věstonic na Břeclavsku se dnes při jachtařském mistrovství České republiky převrátily lodě s dětmi. Nikomu se nic vážného nestalo.

Vodní záchranáři a hasiči zachránili z vody 15 lidí, z nichž bylo 12 dětí a zbytek dospělých, sdělil v tiskové zprávě mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Prvotní informace hovořily o 15 zachráněných dětech. Nikdo ve vodě nezůstal. Mluvčí jihomoravských záchranářů Hedvika Kropáčková ČTK řekla, že tři děti ošetřili záchranáři, jedno skončilo s podchlazením v nemocnici.

Podle Mikošky se ve vodě ocitly děti narozené kolem roku 2000. "Zřejmě po větrném poryvu se převrátilo hned několik loděk a některé z posádek zůstaly ve vodě," uvedl Mikoška.

Některé děti vytáhli vodní záchranáři, kteří byli na místě první. Potom se přidali hasiči, kteří zachránili další děti a poté i loďku s dětmi a dospělými, kteří se nemohli dostat dál kvůli poruše.

"Na místo jsme poslali i vrtulník s leteckými záchranáři, ale nemuseli zasahovat. Udělali pouze monitor, zda se ještě někdo ve vodě nenachází. Nikdo ale nechyběl," doplnil Mikoška.

Témata:  lodní nehody lodní havárie

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy