Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při výbuchu v Pákistánu zemřelo nejméně pět lidí

Pákistán
Pákistán
Foto: Pixabay

Péšavár - Na severozápadě Pákistánu explodovala výbušnina nastražená na kraji silnice. Při incidentu zemřelo nejméně pět lidí, další byli zraněni. K útoku došlo na odlehlém konci údolí. Zranění byli přepraveni do místní nemocnice.

Informovala o tom agentura AP s odkazem na vládní zdroj. Bomba byla odpálena na dálku ve strategickém údolí Tiráh v kmenovém území Chajbar blízko afghánských hranic, když se do oblasti přesouvali dobrovolníci a vládou podporované milice, uvedl dále zdroj.

Horské údolí Tiráh bývá kmenovými bojovníky vyhledáváno jako relativně bezpečná základna. Pákistánská armáda se do něj těžko dostává a je odtud blízko do dalších pákistánských kmenových oblastí na severozápadě země i do Afghánistánu.

K útoku se zatím nepřihlásila žádná skupina, k podobným činům se obvykle hlásí islámští radikálové. Na obou stranách prostupné hranice mezi Pákistánem a Afghánistánem operují islamistické skupinky napojené na teroristickou organizaci Islámský stát i na síť Al-Káida. Obě země se navzájem obviňují z nedůsledného postupu proti radikálům.

Témata:  Pákistán výbuch

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy