Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ekonomika USA na jaře pokračovala v růstu

Ekonomika, ilustrační fotografie
Ekonomika, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Washington - Ekonomika Spojených států na jaře pokračovala v růstu. Zároveň se zvýšil počet regionů, které hlásí nedostatek pracovníků.

Mnohé firmy jsou tak nuceny nabízet vyšší mzdy, aby si zajistily potřebné zaměstnance. Vyplývá to z pravidelné situační zprávy o vývoji ekonomiky zvané Béžová kniha, kterou dnes zveřejnila americká centrální banka (Fed).

Zpráva pokrývá období od dubna do pozdního května. Podniky jsou podle ní převážně optimistické ohledně krátkodobých vyhlídek, a to navzdory známkám ochabování spotřebitelských výdajů.

Měnový výbor Fedu ke zprávě přihlédne v polovině června, kdy se sejde k dalšímu rozhodování o měnové politice. Očekává se, že Fed na tomto zasedání přikročí k dalšímu zvýšení své klíčové úrokové sazby, napsala agentura AP.

Témata:  USA ekonomika

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.