Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Střelec v USA zaútočil na vůdce republikánské většiny, několik lidí bylo zraněno

USA
USA
Foto: Pixabay

Alexandria - V americké Alexandrii ve státě Virginia byl dnes postřelen vůdce republikánské většiny ve Sněmovně reprezentantů Steva Scallise. Podle televize CNN byl zraněn spolu s dalšími lidmi. Útočník údajně vypálil až sto ran.

Neznámý útočník dnes na baseballovém hřišti v americké Virginii postřelil významného republikánského politika Steva Scaliseho a jeho poradce. Podle agentury Reuters policie útočníka zadržela. Senátor Mike Lee ale řekl televizi Fox News, že byl zastřelen.

Atanice Fox News uvedla, že Scalise byl zasažen do boku. Podle jiných zpráv byl zasažen více kulkami. Rána musela být kvůli silnému krvácení podvázána, pomoc mu poskytl další politik svým páskem.

Střelec podle médií vypálil zhruba 100 ran, a postřelil nejméně tři lidi. Republikán Mo Brook v tweetu uvedl, že bylo vypáleno přes padesát ran. Na místě útoku bylo 15 až 25 zákonodárců. Podle televize CNN byli při incidentu zraněni dva členové kongresové ochranky. Nikdo není v ohrožení života.

"Měl poloautomatickou zbraň. Střílel kolem sebe na různé lidí," popsal události televizi CNN další člen Sněmovny Mo Brooks. Na pravidelném tréninku byl i další kongresman Steve Pearce, který na svém twitteru napsal, že je v pořádku.

Ke střelbě se vyjádřil už i prezident Donald Trump, který uvedl, že on i viceprezident jsou informováni a situaci průběžně sledují.

Podle svědků útočník vypálil nejméně padesát střel. Republikánský senátor Jeff Flake řekl americkým médiím, že střelba trvala asi deset minut. Podle Flakea byl střelec před zadržením rovněž postřelen. „Vypadal na čtyřicet, možná padesát, bílý s tmavými vlasy v modré košili a myslím v džínách," popsal útočníka Flake.

"Kdyby tam nebyla kongresová ochranka, byl by to masakr," řekl televizi MSNBC senátor Rand Paul, který byl rovněž na ranním tréninku přítomen.

Témata:  USA střelba v USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy