Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V centrále UPS v San Francisku se střílelo, na místě jsou mrtví

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

San Francisco (USA) - Tři lidi dnes v rozlehlém poštovním středisku v San Francisku zabil a dalších šest zranil muž ve firemní uniformě společnosti UPS. Oznámila to policie. Při střetu s policií útočník otočil zbraň proti sobě a zemřel.

Policie oblast uzavřela a z areálu evakuovala poštovní pracovníky. Úřady vydaly varování, aby se lidé žijící v okolí ukryli. Poštovní centrum leží ve čtvrti Portero Hill, asi devět kilometrů od městského centra.

Motiv útoku policie nezná. Muž měl na sobě firemní uniformu řidiče, řidiči vozů UPS byly i všechny oběti. Podle policistů ale není jisté, že střelec byl skutečně zaměstnancem UPS. Incident se stal při ranním rozdílení úkolů, napsal list The Los Angeles Times.

Na místě vyšetřovatelé našli dvě střelné zbraně. Velitel městské policie oznámil, že incident nepovažuje za teroristický čin.

Témata:  USA střelba v USA

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy