reklama

Návštěvníci pláže v chorvatském městě Crikvenica prožili opravdu děsivý zážitek. Po srážce dvou lodí na moři se totiž jeden ze strojů řítil přímo na pláž. „Loď bez řidiče se plnou rychlostí řítila na lidi. Bylo to jako z hororového filmu. Pak nastala panika. Někdo vypnul motor,"  popsal děsivou situaci svědek.

K incidentu došlo odpoledne kolem šesté hodiny. Podle neoficiálních zdrojů byly při nehodě zraněny tři osoby. Dvě z nich zřejmě ležely na pláži a třetí se nacházela přímo na motorovém člunu. Na místo byla přivolána námořní policie i hasiči, jejichž úkolem bylo zabránit případnému znečištění moře a mořského prostředí.

„Opalovali jsme se a koupali, když se najednouna naše ručníky v plné rychlosti řítila loď bez řidiče. Naštěstí se mi podařilo děti dostat pryč. Švagrová skončila v nemocnici s lehkými zraněními. Kdo byl řidičem, nevíme,"  řekl médiím muž jménem Alen, který byl v době incidentu na pláži.

„Zatím mám informaci, že byla zraněna jedna žena, její zranění nejsou naštěstí život ohrožující. Zraněná byla okamžitě transportována sanitkou do Rijeky," informoval Davor Radas, mluvčí Ministerstva moře, dopravy a infrastruktury. Příčiny nehody jsou podle jeho slov předmětem vyšetřování.