Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Pákistánu stoupl počet mrtvých po útocích na 56

Pákistán
Pákistán
Foto: Pixabay

Islámábád - Počet obětí na lidských životech po třech separátních pátečních útocích v Pákistánu přes noc stoupl na nejméně 56.

Počet obětí stoupl na nejméně 56 poté, co se na 40 zvýšila bilance mrtvých dvojího bombového útoku ve městě Paračinar na severozápadě země. Z mnoha desítek zraněných je řada v kritickém stavu, řekl podle agentury AP správní úředník v Paračinaru Šáhid Chán.

V Paračinaru zabíjely dvě nálože, které v rozmezí tří minut explodovaly na místním tržišti, když lidé nakupovali jídlo na iftár - dobu po západu slunce, kdy během ramadánu nemusí držet půst. Druhý výbuch nastal, když další lidé přispěchali na pomoc postiženým. Celkem bylo nakonec raněných kolem 120. K útoku se přihlásila sunnitská islamistická organizace Laškare Džhangvi.

Dalších 12 nebo 13 lidí zabil v Kvétě - metropoli neklidné jihozápadní provincie Balúčistán - sebevražedný útočník, který odpálil silnou nálož ve svém autě. Udělal to ve chvíli, kdy ho poblíž generální policejní inspekce kontrolovala hlídka. K tomuto atentátu se přihlásila frakce pákistánského Talibanu Džamáate Ahrár a také teroristická skupina Islámský stát.

Témata:  Pákistán terorismus

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 11:50

WHO hovoří o globální pandemii. Obává se šíření ptačí chřipky

Světová zdravotnická organizace (WHO) vyjádřila znepokojení nad šířením ptačí chřipky (H5N1) na nové živočišné druhy a lidi. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy