Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Postřelený kongresman Scalise je opět na jednotce intenzivní péče, hrozí zvýšené riziko infekce

Vlajka USA
Vlajka USA
Foto: Pixabay

Washington - Steve Scalise, republikánský člen amerického Kongresu, který byl v červnu postřelen na trénink republikánských zákonodárců na charitativní zápas s demokraty, je zpět na jednotce intenzivní péče. Informuje o to, agentura AP.

Scalise, který byl v červnu hospitalizován s vážným střelným zraněním, byl po necelých dvou týdnech opět přijat na jednotku intenzivní péče. Washingtonská nemocnice, která o kongresmana pečuje, v prohlášení uvedla, že Scalisemu nyní hrozí zvýšené riziko infekce.

„Kongresman Steve Scalise byl opět přeložen na jednotku intenzivní péče, a to kvůli obavám z infekce. Jeho stav je hodnocen jako závažný," uvedla nemocnice. Lékaři již dříve upozorňovali, že léčbu budou doprovázet zlepšení a následná zhoršení zdravotního stavu pacienta.

Politik utrpěl průstřel boku, při kterému mu kulka rozdrtila několik kostí a způsobila vážná vnitřní zranění s velkou ztrátou krve. Od té doby podstoupil několik operací, díky kterým se jeho stav zlepšil. Lékaři mu poskytli několik krevních transfuzí. Vedle rizika infekce v souvislosti s perforací střev politikovi hrozí i vznik krevních sraženin.

Témata:  USA střelba v USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy