Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Španělsku zemřel při vystoupení akrobat

Španělsko, Madrid
Španělsko, Madrid
Foto: Pixabay

Madrid - Na hudebním festivalu v Madridu zemřel v pátek pozdě večer akrobat, který během vystoupení spadl z výšky téměř 30 metrů.

Informoval o tom dnes španělský deník El País. Třídenní festival Mad Cool, který končí dnes, po neštěstí nebyl přerušen, za což si dnes organizátoři vysloužili kritiku na sociálních sítích.

Dvaačtyřicetiletý tanečník a choreograf Pedro Monroy spadl z výšky 28 metrů při svém akrobatickém vystoupení mezi hudebními produkcemi, které bylo přenášeno na obří obrazovku. Když kolem 22:45 dopadl na zem, část lidí vykřikla. Někteří ale zůstali oněmělí v úžasu a domnívali se, že jde o součást vystoupení. Během 40 sekund byli u akrobata záchranáři, kteří se ho dlouho snažili oživit.

Asi hodinu a čtvrt po neštěstí hudební produkce pokračovala, když s půlhodinovým zpožděním vystoupila americká punková kapela Green Day. Její členové dali v noci na své internetové stránky soustrastný vzkaz akrobatově rodině.

"Když jsme opustili scénu na festivalu Mad Cool, dozvěděli jsme se smutnou zprávu. Statečný artista Pedro přišel o život při tragické nehodě. Upřímnou soustrast jeho rodině a přátelům," napsali Green Day krátce po třetí hodině ránní.

Témata:  Španělsko akrobacie festivaly

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy