Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americká policie objevila v náklaďáku osm mrtvých migrantů

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

Washington - Americká policie ve státě Texas dnes nad ránem místního času našla v nákladním voze osm mrtvých lidí.

Salších dvacet pak muselo být ve vážném stavu převezeno do nemocnice kvůli dehydrataci. Informovala o tom stanice Fox News. Americká média předpokládají, že v nákladovém prostoru cestovali migranti. Policie řidiče, jehož identita známa není, zadržela.

Incident ohlásil jeden ze zaměstnanců obchodního domu v San Antoniu na jihu Texasu, kde nákladní auto zastavilo. Zaměstnanec oznámil, že k němu přišel s žádostí o vodu někdo z vozu.

Případ připomíná událost ze srpna 2015, kdy bylo v Rakousku v odstaveném chladírenském voze nalezeno 71 mrtvých migrantů. Běženci, kteří přijeli do Rakouska přes Maďarsko, se udusili.

Témata:  USA uprchlíci policie USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.