Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Postřelený poslanec už je doma, čeká ho rehabilitace

USA
USA
Foto: Pixabay

Washington - Americký poslanec Steve Scalise, vážně zraněný při červnové střelbě ve Washingtonu, byl propuštěn z nemocnice. Poslance čeká intenzivní rehabilitace.

Republikán Scalise se stal obětí střelce, který v polovině června zaútočil na baseballový trénink republikánských zákonodárců před charitativním zápasem s demokraty. Utrpěl průstřel boku, při kterém mu kulka rozdrtila několik kostí a způsobila vážná vnitřní zranění s velkou ztrátou krve. Poslanec podstoupil několik operací a krevních transfuzí.

Po dvou týdnech pobytu v nemocnici musel být znovu umístěn na jednotku intenzivní péče. Nyní se jeho stav zlepšil a stabilizoval natolik, že mohl být z washingtonské nemocnice propuštěn. 

Témata:  střelba USA Sněmovna reprezentantů Spojených států amerických

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy