Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Extremista, který v USA najel do davu demonstrujících a zabil ženu, zůstane ve vazbě

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Charlottesville - Soud dnes odmítl stanovit kauci pro bělošského extremistu, který při víkendových nepokojích ve virginském Charlottesville najel do davu a zabil jednu ženu.

Dvacetiletý James Alex Fields tak zůstane ve vazbě přinejmenším do té doby, než bude mít advokáta, informovala agentura Reuters. Další slyšení ve Fieldsově případu se má uskutečnit 25. srpna.

Američan, který při svém nájezdu do odpůrců bělošských radikálů také zranil dvě desítky lidí, nebyl v sále přítomen a předběžné řízení sledoval prostřednictvím videopřenosu.

V černobílých pruhovaných vězeňských šatů odpovídal pouze jednoslabičně, že rozumí tomu, co se projednává, a že nemá s místní komunitou s Charlottesville nic společného. Původem je Fields ze státu Ohio.

Právně ho odmítl zastupovat místní veřejný obhájce pro obavy z podjatosti, protože mezi oběťmi Fieldsova řádění má příbuzné. Obhajoby by se měl nakonec ujmout místní advokát.

Témata:  USA soudy

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy