Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další teroristický útok ve Španělsku: Pět útočníků v Cambril najíždělo do chodců, byli opásáni trhavinami

Breaking News, čtěte aktuální informace na www.Globe24.cz
Breaking News, čtěte aktuální informace na www.Globe24.cz
Foto: Infografika Globe24.cz

Madrid - Španělsko prožilo noc hrůzy. Po Barceloně přišel útok ve městě Cambrils, kde se pět osob snažilo osobním autem srážet chodce. Čtyři muže policie zastřelila na místě, pátý podlehl následně svým zraněním. Někteří byli opásáni výbušninami.

Incident následoval po čtvrtečním útoku v Barceloně, při kterém přišlo o život 13 lidí a více než stovka dalších utrpěla zranění. Podle ministra vnitra katalánské regionální vlády Joaquina Forna mají obě události spojitost. Cambrilský útok je ve stejné linii. "Je v tom spojitost", řekl, aniž podal bližší vysvětlení.

Dnes už byly bezpečnostní síly ve střehu a v pořadí druhý teroristický útok zarazily hned v zárodku. Policie vyzývala obyvatele města Cambrils, které leží u moře asi 120 kilometrů jižně od Barcelony, během zásahu, aby nevycházeli z domů.

Kvůli výbušninám zasahovali pyrotechnici u vozidla útočníků, které zastavila až srážka s autem policejní hlídky. Provedli preventivní řízené výbuchy, aby trhaviny aktivovali a vyhodili je tak do povětří.

"Údajní teroristé jeli v Audi A3 a srazili několik lidí, než narazili na hlídku a poté začala střelba," sdělil podle agentury AFP mluvčí katalánské regionální vlády. "Mezi druhou a půl třetí jsme byli na plážové promenádě. Slyšeli jsme střelbu a mysleli jsme si, že to musí být rakety, ale byly to výstřely," agentuře 20letý zaměstnanec restaurace Markel Artabe.

Témata:  Španělsko Breaking News

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 22:25

Greta Thunbergová byla obviněna z ignorování policejních příkazů

V úterý švédská prokuratura zahájila obvinění proti klimatické aktivistce Gretě Thunbergové za občanskou neposlušnost. Incident se týká protestu před švédským parlamentem, během kterého Thunbergová odmítla odejít po výzvě policie.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy