Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie zatkla po útoku v Barceloně dva podezřelé. Žádný z nich vůz neřídil

Španělská policie
Španělská policie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Barcelona (Španělsko) - V souvislosti s dnešním teroristickým útokem v Barceloně zadržela španělská policie dva podezřelé: Španěla z africké enklávy Melilla a Maročana. Ani jeden z nich ale neřídil auto použité při útoku, informoval podle agentury AP vysoce postavený katalánský policejní činitel.

Útok v katalánské metropoli provedený pomocí dodávky si podle poslední bilance místních úřadů vyžádal 13 mrtvých a více než stovku zraněných. Patnáct ze zraněných je ve vážném stavu. Panují obavy, že počet obětí ještě naroste, upozornil zástupce katalánského ministerstva vnitra Joaquim Forn.

"Už jsou potvrzeny dvě oběti, jeden Ital a jeden Belgičan, a národnosti zraněných - jsou to obyvatelé 19 zemí. Mohu prozatím říci, že mezi nimi není žádný Čech," řekla České televizi česká konzulka v Barceloně Adéla Verner Sýkorová. Místní úřady předtím uvedly, že v případě osoby belgické státní příslušnosti jde o ženu.

Podle španělské policie došlo v souvislosti s dnešním útokem k výbuchu v jednom domě. Jeden člověk při tom přišel o život, uvedla policie zatím bez dalších podrobností.

Katalánské úřady vyhlásily po atentátu třídenní smutek.

Témata:  Španělsko Barcelona teroristický útok v Barceloně: Dodávka najela do davu lidí policie Španělsko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.