Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Španělská policie zabila po teroru v Barceloně nesprávného muže

Španělská policie
Španělská policie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Barcelona - V domnění, že jde o jednoho z útočníků, zabila policie ve čtvrtek v noci muže, který na kontrolním stanovišti zranil policistu a ujel. Šéf katalánské policie Josep Lluís Trapero ale později prozradil, že dotyčná osoba neměla s teroristickým útokem nic společného.

Policisté muže pronásledovali poté, co nezastavil na jejich výzvu na kontrolním stanovišti v obci Sant Just Desvern a jednoho z nich zranil. Vyzývali jej, aby se vzdal, a poté jej dvěma výstřely zabili.

Později šéf tamní policie pro španělská média přiznal, že podezřelí z útoku jsou zadrženi, tato osoba ale s terorem v centru Barcelony nemá nic společného.

Řidič dodávky, která na rušné pěší zóně v centru katalánské metropole najela do lidí, je podle policie stále na útěku. Zadrženi byli dva podezřelí: Španěl z africké enklávy Melilla a Maročan.

Po čtvrtečním útoku v Barceloně, při němž zemřelo 13 lidí, byla v nemocnicích ošetřena více než stovka zraněných. V kritickém stavu zůstává 15 osob.

Mezi mrtvými byli dosud identifikováni tři němečtí občané, Belgičanka a Ital. Podle francouzského ministerstva zahraničí bylo zraněno 26 Francouzů. České ministerstvo zahraničí nemá informace, že by mezi mrtvými či zraněnými byli čeští občané.

Témata:  Španělsko Barcelona policie Španělsko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy