Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Madurova pomsta? Venezuela vypnula vysílání dvou kolumbijských televizních kanálů

Venezuela, ilustrační foto
Venezuela, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Caracas - Vztahy mezi Venezuelou a sousední Kolumbií se po útěku generální prokurátorky Luisy Ortegové zhoršují. Vláda socialistického prezidenta Nicoláse Madury vypnula vysílání dvou kolumbijských televizních kanálů v zemi.

Od roku 2014 vypnula podle listu El Nacional venezuelská vláda v zemi už šest televizních kanálů, včetně dnešního odstřižení dvou kolumbijských televizí.

"Televize Caracol přestala ve Venezuele vysílat z rozhodnutí Nicoláse Madura," objevilo se dnes časně ráno na twitteru této soukromé kolumbijské televize. Také další soukromý televizní kanál RCN Colombia přestal v noci na dnešek ve Venezuele vysílat, protože mu odstřihl signál tamní provozovatel sítě.

Podobně se to stalo letos v únoru španělskému vysílání americké televize CNN, které venezuelský režim vypnul několik dní po odvysílání reportáže o údajném zapojení vládních úředníků do prodeje falešných pasů na venezuelské ambasádě v Iráku.

Ve středu Ortegová na schůzce generálních prokurátorů v Brazílii obvinila Madurovu vládu z korupce. Řekla, že má důkazy, že místopředseda vládní socialistické strany Diosdado Cabello dostal jako úplatek sto milionů dolarů (asi 2,2 miliardy korun) od brazilské stavební firmy Odebrecht. Podle Ortegové měly tyto peníze dorazit na účty španělské firmy TSE Arietis, jejímž vlastníky jsou Cabellovi bratranci Luis Alfredo Campos Cabello a Jesús Campos Cabello.

Témata:  Venezuela Kolumbie televize

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy