Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hvězdy amerického showbyznysu posílají peníze obětem bouře Harvey

Beyoncé
Beyoncé
Foto: Grammy Awards

Houston (USA) - Hvězdy amerického zábavního průmyslu posílají finanční pomoc lidem postiženým bouří Harvey, která pustoší americký Texas.

Na svůj domovský stát nezapomněla zpěvačka Beyonce, přispěly i Kim Kardashianová a její sestry, herec Kevin Hart a mnoho dalších. Informovaly o tom dnes agentury AFP a AP.

Beyonce, která z Houstonu pochází, v jednom z místních deníků uvedla, že se svým týmem probírá "plán, jak pomoci co nejvíce lidem". Majetek zpěvačky a jejího chotě, jímž je raper Jay-Z, se odhaduje na jednu miliardu dolarů (21,74 miliard Kč). Beyonce však neprozradila, kolik z něj vyčlení obětem bouře, která část Houstonu přeměnila v jezero a donutila desítky tisíc lidí opustit své domovy.

Kim Kardashianová spolu s matkou a sestrami věnují obětem bouře a záplav 500.000 dolarů (10,87 milionů Kč). Polovinu částky poslaly Červenému kříži, druhou Armádě spásy. Kardashianová vyjádřila svou účast na twitteru.

Herec Kevin Hart poslal Červenému kříži 50.000 dolarů (1,09 milionu Kč) a vyzval ostatní hvězdy amerického showbyznysu, aby následovaly jeho příkladu.

Témata:  USA Texas v USA Beyoncé hurikán Harvey

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 18:24

Rusko přijme opatření, pokud v Polsku budou jaderné zbraně, tvrdí Kreml

Ruské ministerstvo obrany přijme všechna nezbytná opatření k zajištění bezpečnosti Ruska v případě rozmístění jaderných zbraní na polském území. Na brífinku v Moskvě to v pondělí prohlásil mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy