Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V polovině milování si uvědomila, že spí s někým jiným. Studenta pak obvinila ze znásilnění

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Abuja - Nigerijský student Sam Obeghe byl obviněn ze znásilnění. Uprostřed sexu si prý opilá žena uvědomila, že nespí s bělochem, s nímž se seznámila, ale jeho kamarádem tmavé pleti. Porota soudu ale Sama jednomyslně zprostila obžaloby.

Soud v britském Boltonu se ve čtvrtek zabýval neobvyklým obviněním ze znásilnění. Jednadvacetiletá "slečna X" tvrdila, že s obviněným Samem Obeghem souložit nechtěla, prý si ho spletla s jeho kamarádem. Porota ale jednomyslně rozhodla o zproštění obžaloby.

Incident se odehrál už v prosinci 2014, kdy Sam v centru města slavil narozeniny svého kamaráda Zacka Garrigana. V klubu Vogue mladíci potkali dvě dívky a rozhodli se v párty pokračovat v Samově bytě. Opilá "slečna X" se pak líbala se Zackem a zamířila s ním do ložnice.

Potud se obě verze, které si porota vyslechla, shodují. Žena ale u soudu tvrdila, že se Zackem sex neměla, protože usnula. Po chvíli ji prý vzbudil muž, o němž si myslela, že je Zack. "Začal mě líbat a osahávat. Já jsem myslela, že mám sex se Zackem, několikrát jsem taky křičela jeho jméno," uvedla.

Až po několika minutách si uvědomila, že souloží s někým jiným. "Pak jsem mu ale zajela do vlasů a uvědomila si, že to je Sam. Vykřikla jsem: 'Co to děláš?' a on utekl z pokoje. Bylo mi trapně, tak jsem z bytu odešla," popsala u soudu.

S tím ale nigerijský student nesouhlasil. "Říkal jsem si, že jsem udělal hloupost, když jsem si kamarády přivedl do bytu, druhý den jsem totiž šel do práce. Když Zack z mojí ložnice vyšel, řekl jsem mu, že se musím vyspat," vyprávěl Sam.

"Šel jsem do pokoje a snažil se dívku v posteli vzbudit. Říkal jsem jí, ať jde za Zackem do obýváku. Ona mě ale začala hladit a osahávat, tak jsem podlehl. Nejsem na to hrdý, ale jsem jen člověk. Potom ale zakřičela Zackovo jméno, tak jsem vyskočil z postele a z pokoje odešel," dodal.

Policii zavolala až její matka. Strážníci vzbudili Sama uprostřed noci a odvedli na stanici. Po výslechu ho pustili domů, na rozhodnutí soudu ale musel čekat 17 měsíců. Porota ho zprostila obžaloby i proto, že by si žena musela splést hubeného černocha s "namakaným" bělochem.

Témata:  znásilnění muži ženy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy