Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při střelbě nedaleko Dallasu zemřelo osm lidí včetně útočníka

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: fox59.com

Dallas - Z domu v americkém městě Plano nedaleko Dallasu se v neděli ozvala střelba. Zemřelo osm lidí. Je mezi nimi také útočník, kterého policie zabila. Incidentu podle svědkyně předcházela hádka.

Policie obdržela zprávu o střelbě v neděli po 20:00 místního času (03:00 SELČ). První policista, který na místo dorazil, útočníka zastřelil.

Policie zatím oběti ani střelce neidentifikovala. Nicméně jde o dospělé osoby, mezi nimiž nebyly děti.

Svědkyně sdělila novinářům, že viděla před domem muže a ženu, kteří se hádali. Po hádce se žena vrátila do domu. Muž ji pak následoval s vytaženou zbraní, načež byla z domu slyšet řada výstřelů.

Témata:  střelba v USA Texas v USA USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.