Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Panika v kině: Muž zakřičel Alláhu Akbar a hodil do sálu kina batoh

Španělská policie
Španělská policie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Madrid – Divoký večer prožili návštěvníci jednoho z madridských kin. Během promítání komedie Ride Along 2, česky Poldův švagr, nouzovým východem do sálu vběhl muž, který zakřičel Alláhu Akbar a hodil do publika batoh.

Španělské policie prošetřuje falešný teroristický útok, ke kterému došlo na madridském předměstí Fuenlabrada. Projekci filmu tam narušil muž, který vyděsil diváky. „Alláhu Akbar!" zakřičel a do publika vhodil batoh.

Pak se dal na útěk," uvedl místní policejní náčelník rozhlasové stanici Cadena SER. Diváci začali křičet a v panice se dali na útěk ze sálu.

Když se vše vysvětlilo, diváci se opět vrátili a film byl puštěn opět od začátku. Policie vede vyšetřování, podle serveru The Local už zná totožnost člověka, který pravděpodobně vše provedl.

Ve Španělsku už od ledna 1015, kdy došlo k teroristickým útokům na redakci magazínu Charlie Hebdo platí čtvrtý stupeň teroristického ohrožení z celkových pěti. Kvůli následnému útoku v Paříži a v Bruselu, ke kterému došlo v březnu, zatím stupeň nebyl snížen.

Španělská policie v dubnu zatkla tři lidi kvůli podezření z přípravy falešné bombové zprávy, kvůli které se muselo jedno z letadel vrátit na letiště v Madridu v doprovodu leteckých stíhaček.

Témata:  Španělsko policie Španělsko terorismus

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy