Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ekonomika USA i přes silné hurikány roste

Ekonomický růst, ilustrační fotografie
Ekonomický růst, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Washington - Ekonomika Spojených států na začátku podzimu pokračovala v mírném růstu, ačkoli některé části země zasáhly hurikány.

Vyplývá to z pravidelné situační zprávy o vývoji ekonomiky zvané Béžová kniha, kterou dnes zveřejnila americká centrální banka (Fed).

Většina oblastí podle Fedu navzdory pokračujícímu hospodářskému růstu a nízké nezaměstnanosti hlásí pouze mírné tlaky na zvyšování mezd. Například stavebnictví či doprava se přitom potýkají s akutním nedostatkem kvalifikovaných pracovníků, napsala agentura Reuters.

"Cenové tlaky zůstávají mírné," uvedl Fed v dnešní zprávě. Nedávno zveřejněný zápis z posledního zasedání centrální banky ukázal, že mezi jejími představiteli panují rozpory v názorech na další vývoj inflace a zvyšování úrokových sazeb.

Témata:  USA ekonomika

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy