Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Weinsteina čeká izolace, vyloučilo ho sdružení amerických producentů

Hollywood
Hollywood
Foto: Reprofoto internet

Los Angeles - Vlivná organizace Sdružení amerických producentů (PGA) vyloučila ze svých řad Harveyho Weinsteina (65), a to navždy. Tento hollywoodský magnát momentálně čelí řadě obvinění ze znásilnění a sexuálního obtěžování.

Začátek formálního procesu, jehož cílem bylo Weinsteina zbavit členství, ohlásilo PGA tento měsíc. Nyní sdružení v prohlášení uvedlo, že Weinstein se místo účasti na disciplinárním řízení rozhodl členství vzdát. V reakci na povahu skutků, ze kterých je producent obviňován, se pak vedení PGA rozhodlo Weinsteinovi doživotně zakázat členství v tomto sdružení.

"Tento bezprecedentní krok odráží závažnost, s jakou sdružení sleduje bezpočet zpráv o Weinsteinově desítky let trvajícím hanebném chování," uvedlo PGA, které má přes 8100 členů. "Sexuální obtěžování v našem průmyslu či v řadách Sdružení amerických producentů nemůže být tolerováno," dodala organizace.

Podobné disciplinární řízení jako PGA zahájilo i Sdružení amerických režisérů (DGA). Ze svého středu už vyloučila Weinsteina také americká Akademie filmového umění a věd (AMPAS), která uděluje filmové ceny Oscar.

Témata:  znásilnění Hollywood

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy