Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ozbrojení zloději okradli členy týmu Mercedes, Hamiltona incident rozzuřil

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Foto: circuitoftheamericas.com

Sao Paulo - Několik členů mistrovského týmu Mercedes bylo během Velké ceny Brazílie formule 1 okradeno při ozbrojeném přepadení. Incident rozzlobil čtyřnásobného mistra světa Lewise Hamiltona.

K přepadení podle zástupců německé stáje došlo v pátek večer, když zaměstnanci Mercedesu jeli po trénincích mikrobusem z okruhu Interlagos do hotelu. Nikomu se nic nestalo.

"Padly výstřely, někdo měl pistoli u hlavy. Když tohle slyším, jsem naštvaný. Tohle se tady děje rok co rok. Formule 1 a týmy musí něco udělat, bez debaty. Modlete se, prosím, za mé kluky. I když jsou otřesení, jsou taky jako správní profesionálové," napsal Hamilton na twitteru před kvalifikací na předposlední závod sezony.

V roce 2010 byl před brazilskou Grand Prix přepaden úřadující šampion Jenson Button, ale vyvázl bez újmy. Přepadeni tehdy byli také inženýři týmu Sauber, kteří přišli o doklady a osobní věci.

Témata:  loupež Formule 1 Lewis Hamilton

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy