Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pár v Melbourne zasáhl blesk, žena zraněním podlehla

Bouřky, ilustrační fotografie
Bouřky, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Melbourne - Blesk v pátek na severovýchodě Melbourne zasáhl muže a ženu, ta v noci na dnešek v nemocnici zemřela. Tento týden jde už o druhou oběť blesku v Austrálii.

Dvojici zasáhl blesk před domem v Chirnside Parku v Melbourne. Zhruba 20letá žena později zemřela. Muž utrpěl zranění a zůstává v nemocnici. Podle lékařů není jeho život ohrožený, informovala agentura AAP.

Ve středu podlehl infarktu a vnitřním zraněním 57letý muž, kterého blesk zasáhl, když v Northamu v západní Austrálii upravoval trávník.

Největší nebezpečí zásahu bleskem hrozí při pobytu v otevřeném terénua na vyvýšených místech, v bezprostřední blízkosti železných konstrukcí (sloupy elektrického vedení), vysokých osamocených stromů nebo vodních ploch. Nikdy se za bouřky neopírejte o zeď či skalní stěnu.

Nezdržujte se v blízkosti potoků nebo na podmáčené půdě, radí hzscr.cz. Velké nebezpečí hrozí při koupání, windsurfingu, plavbě v loďce, příliš bezpečné není ani telefonování či práce s elektrickými a plynovými spotřebiči. Při pobytu v přírodě během bouřky neutíkejte ani se neschovávejte pod osamocenými stromy, v obou případech by vás blesk mohl zasáhnout.

Témata:  bouřky Austrálie neštěstí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy