Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Senátní výbor chce po přiznání Flynna znovu mluvit s Trumpovým zetěm Kushnerem

Senát USA
Senát USA
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Washington – Ke slyšení před výbor amerického Senátu pro zpravodajské služby bude znovu pozván Jared Kushner, zeť prezidenta Donalda Trumpa. Podnětem k žádosti o nové slyšení byl dnešní výslech Michaela Flynna, bývalého bezpečnostního poradce Bílého domu.

Novinářům to dnes ve Washingtonu oznámil člen výboru Mark Warner. Kushner, který je jedním z Trumpových hlavních poradců, se se členy výboru už letos setkal.

Kushner letos vypovídal před členy dvou senátních výborů o svých stycích s ruskou právničkou Nataljí Veselnickou, která má údajně vazby na Kreml. Veselnická měla disponovat kompromitujícími materiály na Trumpovu protikandidátku v prezidentských volbách Hillary Clintonovou.

„Je řada takových, jako je pan Kushner, které si budeme chtít znovu pozvat," řekl Warner.

Flynn se vyšetřovatelům přiznal, že lhal při dřívějších výpovědích o svých stycích s bývalým ruským velvyslancem Sergejem Kisljakem.

Témata:  USA Michael Flynn Senát USA Jared Kushner

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy