Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie zadržela ve Španělsku šest tun kokainu mezi banány

Španělsko, Madrid
Španělsko, Madrid
Foto: Pixabay

Madrid - Španělská policie zadržela na jihu země téměř šest tun kokainu z Kolumbie, droga byla pečlivě uschována v kontejnerech s banány.

S odvoláním na ministerstvo vnitra o tom dnes informoval deník El País. Policie uvedla, že jde o největší množství kokainu, které zadržela od roku 1999. Tehdy bylo u Kanárských ostrovů na lodi zabaveno na evropské poměry rekordní množství deset tun kokainu.

Španělský ministr vnitra Juan Ignacio Zoido dnes uvedl, že při společné operaci policie a celníků bylo v přístavu Algeciras na jihozápadě země zabaveno 5,9 tuny kokainu. Podle odhadu by se takové množství na černém trhu prodalo asi za 210 milionů eur (5,4 miliardy Kč).

Několik kontejnerů, v nichž se droga dostala do Evropy, pocházelo z Kolumbie a bylo deklarováno jako zásilka banánů. V nákladu však nebylo jen toto tropické ovoce. Konečnou destinací pro zásilku mělo být barcelonské letiště El Prat. Šlo o náklad firmy, která dováží ovoce do Evropy a která má sídlo v Barceloně. Jméno firmy deník El País neuvedl.

Témata:  Španělsko drogy Kokain

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 10:44

Rusko podle expertů po schválení americké pomoci posílí útoky proti Ukrajině

Západní vojenští odborníci očekávají v následujících týdnech posílení ruských raketových a dronových útoků na Ukrajinu, než dorazí nová americká vojenská pomoc schválená Sněmovnou reprezentantů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy