Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Přiznání venezuelského prezidenta: Jsem hloupý jako koza. Co ho k tomu vedlo?

Nicolás Maduro, venezuelský politik, který se 8. března 2013 stal prozatímním prezidentem země.
Nicolás Maduro, venezuelský politik, který se 8. března 2013 stal prozatímním prezidentem země.
Foto: larepublicaonline.com

Caracas - Venezuelský prezident Nicolás Maduro přiznal, že je "hloupý jako koza". Na svou obhajobu ale uvedl, že je tomu tak z lásky k vlasti.

Reagoval tak na slova uruguayského exprezidenta Josého Mujiky, který ho takto označil, když bránil šéfa Organizace amerických států (OAS), Uruguajce Luise Almagra.

"Jsem hloupý jako koza, ano, ale protože jsem bláznivě zamilovaný do Venezuely, do bolívarské revoluce," prohlásil Maduro ve čtvrtek před členy své socialistické strany v Caracasu. A zopakoval, že Almagro je zrádce, protože zradil levici v regionu.

Šéf OAS v posledním týdnu kritizoval Madura za to, že se ve své zemi snaží zabránit konání referenda za jeho odvolání. Pro plebiscit opozice shromáždila na dva miliony podpisů a nyní čeká na jejich uznání od národní volební komise.

Mujica, který jako prezident Uruguaye (2010-2015) mimo jiné legalizoval potraty a marihuanu, Madura kritizoval ve středu před novináři. Kromě toho se zastal svého někdejšího ministra zahraničí Almagra, který stojí od loňska v čele OAS. "Není to žádný zrádce, ani agent CIA," prohlásil levicový exprezident. A dodal, že ve Venezuela jsou všichni hloupí.

Témata:  Venezuela Nicolas Maduro Uruguay

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 16:44

Kyjev: Situace na frontové linii na Ukrajině se bude neustále zhoršovat

Situace na frontové linii na Ukrajině se v následujících týdnech bude pravděpodobně neustále zhoršovat. Řekl to šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kyrylo Budanov v pondělním rozhovoru pro ukrajinskou verzi stanice BBC.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy