Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americký politik spáchal sebevraždu kvůli obvinění z obtěžování. Déle to již nemohu vydržet, napsal před smrtí

USA
USA
Foto: Pixabay

Frankfort - Republikánský politik Dan Johnson (57), kterého jistá žena obvinila ze sexuálního násilí, spáchal ve středu sebevraždu.V úterý ještě uspořádal tiskovou konferenci, na které obvinění odmítl jako falešné a politicky motivované.

Johnsona, který byl loni za republikány zvolen zákonodárcem kentuckého parlamentu, zmíněná žena obvinila, že ji o silvestrovské noci v roce 2012 jako 17letou ve sklepě svého domu líbal a osahával. Policie událost prošetřila a uzavřela ji bez vznesení obvinění.

Informace o případu byly zveřejněny tento týden v pondělí. Ve středu Johnson na facebooku zveřejnil vzkaz, ve kterém napsal, že posttraumatická stresová porucha je nemoc, která ho připraví o život. "Déle to již nemohu vydržet," uvedl.

Úřad šerifa podle Reuters oznámil, že Johnson se ve středu zastřelil na břehu řeky Salt River u kentuckého města Mount Washington. Jeho těla objevila policie poté, co dostala upozornění na znepokojivý Johnsonův facebookový příspěvek.

Témata:  USA sebevražda sexuální obtěžování

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 9:32

Izrael podnikl útok na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy