Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Co způsobilo smrtelnou nehodu? Vlak u Seattlu jel příliš rychle, další oběti mohou být v okolí havárie

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: hzscr.cz

Seattle - Předběžné vyšetřování tragické nehody u Seattlu v americkém státě Washington ukazuje, že vlak společnosti Amtrak zřejmě narazil do překážky na trati. Část soupravy se pak z mostu zřítila na dálnici. Zahynuli nejméně tři lidé, původně se uvádělo šest obětí.

Nehoda se stala u města DuPont, které leží asi 60 kilometrů jižně od Seattlu. Podle webu transitdocs.com jel vlak před vykolejením rychlostí asi 130 kilometrů v hodině, maximální povolená rychlost na nové trati je přitom 127 kilometrů v hodině.

Podle AP se navíc touto vysokou rychlostí pohyboval ještě těsně před zakřiveným úsekem, kde je třeba zpomalit na necelých 50 kilometrů v hodině. Kolik přesně jel v okamžiku nehody, není známo. K havárii došlo na úseku trati, který prošel modernizací s cílem zrychlit spojení ze Seattlu směrem na jih. 

Podle šéfa dupontských hasičů Larryho Creekmorea zemřeli nejméně tři lidé a více než stovka byla převezena k ošetřením. Podle stanice CNN byly již prohledány všechny vagony, možné další oběti se však mohou nacházet v okolí. V soupravě cestovalo 77 pasažérů a sedm členů posádky.

Témata:  vlaková neštěstí USA

Aktuálně se děje

12. května 2024 22:09

Putin odvolal Šojgua z postu ministra obrany

Ruský prezident Vladimir Putin dekretem odvolal Nikolaje Patruševa z funkce tajemníka Rady bezpečnosti Ruské federace a na jeho místo jmenoval Sergeje Šojgua, který dosud působil jako ministr obrany. Za nového ministra obrany Putin navrhl jmenovat dosavadního vicepremiéra Andreje Belousova. Vyplývá to z návrhů, které šéf Kremlu zaslal horní komoře parlamentu - Radě federace, informuje Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy