Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve věku 76 let náhle zemřel Ray Thomas, člen kapely The Moody Blues

Koncert, ilustrační foto
Koncert, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Londýn - Ve věku 76 let zemřel Ray Thomas, flétnista a vokalista britské kapely The Moody Blues. Úmrtí zasáhlo skupinu v době, kdy se chystá na uvedení do rokenrolové síně slávy 14. dubna v Clevelandu.

Příčinu čtvrtečního úmrtí hudební vydavatelství Esoteric Recordings/Cherry Red Records ve svém dnešním oznámení neupřesnilo, ale Thomas v roce 2014 oznámil, že mu byla diagnostikována rakovina prostaty. Hudební vydavatelství uvedlo, že Thomas zemřel náhle doma v hrabství Surrey nedaleko Londýna.

Hudebník narozený v roce 1941 skupinu The Moody Blues založil roku 1964 společně se zpěvákem a klávesistou Mike Pinderem a kytaristou Dennym Lainem. Thomasovo flétnové sólo je nepostradatelnou součástí nejslavnějšího hitu kapely Nights in White Satin, který je součástí alba Days of Future Passed z roku 1967.

Do rokenrolové síně slávy mohou být umělci vybráni nejdřív 25 let po vydání svého prvního alba nebo singlu. The Moody Blues budou uvedeni společně s už zesnulou jazzovou zpěvačkou Ninou Simone, americkou rockovou skupinou Bon Jovi nebo britskou rockovou kapelou Dire Straits.

Témata:  úmrtí hudba kultura

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy