Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Češka zatčená v Pákistánu je ve vazbě. Věděla, že v kufru pašuje drogy?

Tereza H. zadržená v Pákistánu
Tereza H. zadržená v Pákistánu
Foto: Facebook

Láhaur - Češka (21), která byla ve středu zadržena celníky na letišti v pákistánském Láhauru s devíti kilogramy drogy, byla vzata do vazby. Před soudem by měla stanout v pátek. Podle serveru Customs Today žena prohlásila, že věděla, že je v jejím zavazadle něco ukrytého, ale netušila, že je to heroin.

Dle pákistánského listu Dawn žena popřela, že by drogy do svého zavazadla dala sama. Při předběžném výslechu také řekla, že je v Pákistánu již počtvrté a že její obchodní partner se jmenuje Tárik.

Podrobnější informace ale celní úředníci odmítli deníku sdělit. "Byla převezena do vyšetřovací vazby do centrální láhaurské věznice," citoval deník The Nation vyjádření jednoho z nich.

Češku zadrželi celníci ve středu poté, co prošla dvěma kontrolami na mezinárodním letišti v pákistánském velkoměstě Láhaur. Česká občanka mířila do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Pákistánský celní úřad oznámil, že na základě informací od zadržené zahájily bezpečnostní složky razie v různých částech Láhauru.

Témata:  Tereza H. zadržená v Pákistánu Češi drogy Pákistán

Aktuálně se děje

3. května 2024 19:44

Oddálení vojenské pomoci americkým Kongresem mohlo způsobit na Ukrajině vážné škody

Schválení vojenské pomoci Ukrajině ve výši 61 miliard dolarů americkým Kongresem po pětiměsíčním čekání možná způsobilo škody, které se budou na frontě cítit ještě několik měsíců.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy