Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výbuch v Antverpách: Tři domy byly zničeny, 2 lidé zemřeli a 14 utrpělo zranění

Vlajka Belgie
Vlajka Belgie
Foto: Pixabay

Brusel - Silná exploze v Antverpách na severu Belgie, při které byly v pondělí zničeny tři domy, si vyžádala dva mrtvé. Pět lidí utrpělo vážná zranění, jsou ale ve stabilizovaném stavu, jeden další zraněný je ve stavu kritickém a lékaři bojují o jeho život. Osm lidi utrpělo lehká zranění.

Úřady původně informovaly pouze o 14 zraněných. Záchranáři, kteří místo neštěstí prohledávali se psy, ale dnes ráno nalezly v troskách dvě lidská těla, která se zatím nepodařilo identifikovat.

Úřady se dosud oficiálně k příčině výbuchu nevyjádřily. Veřejnoprávní televize RTBF informovala, že explozi pravděpodobně zapříčinil únik plynu. Teroristický útok jako příčinu neštěstí policie vyloučila.

Zveřejněné snímky z místa neštěstí ukazují, že výbuch zcela zničil průčelí tří domů, poškozeny byly také sousední domy. V jednom ze zničených domů byla restaurace, v patře nad ní pak byty. Oblast, kde se neštěstí stalo, mají podle belgických médií v oblibě především studenti.

Témata:  exploze Belgie

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy