Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Prodal akcie Uberu a je miliardářem

Burza NYSE v New Yorku
Burza NYSE v New Yorku
Foto: Pixabay

New York - Spoluzakladatel taxislužby Uber Travis Kalanick se oficiálně zařadí mezi světové boháče. Prodává akcie v odhadované hodnotě 1,4 miliardy dolarů, napsal server BBC.

Konsorcium investorů v čele s japonskou skupinou SoftBank odkoupí akcie Uberu od stávajících akcionářů a nově vydané akcie za osm miliard dolarů (165,5 miliardy Kč).

Kalanick byl v červnu po sérii skandálů nucen odstoupit z postu šéfa firmy, vystřídal jej Dara Khosrowshahi. Bývalý šéf ale stále ve firmě vlastní podíl, jehož hodnota se odhaduje na další tři miliardy dolarů.

Společnost je v červených číslech, její čtvrtletní ztráty se pohybují nad jednou miliardou dolarů, a nová finanční injekce je pro ni životně důležitá. Na rok 2019 plánuje primární veřejnou emisi akcií (IPO).

Témata:  akcie ekonomika USA peníze

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy