Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americká policie zadržela tým filmařů s maketou bomby, chtěli natočit paniku

Vlajka USA
Vlajka USA
Foto: Pixabay

Washington - Policie na mezinárodním letišti v Newarku nedaleko New Yorku zadržela televizní štáb, který se pokoušel přes bezpečnostní kontroly propašovat maketu bomby. Produkční firma se omluvila, stanice CNBC zatím incident nekomentovala.

Podle médií patřil štáb produkční společnosti Endemol Shine North America, která pracovala na zakázku stanice CNBC. "Upřímně se omlouváme za komplikace, které jsme způsobili," uvedla v prohlášení produkční společnost.

Sedmičlenný štáb, který pro CNBC natáčí jeden televizní pořad, chtěl podle informací médií na letišti zachytit průchod přes kontrolu s falešnou bombou vyrobenou z vysavače a změti drátů.

Bulvární deník New York Daily News napsal, že štáb měl zájem o reakci bezpečnostních pracovníků a o možné vyvolání paniky mezi cestujícími.

Úřad pro bezpečnost v dopravě (TSA) uvedl, že štábu teď hrozí pokuta až 13.000 dolarů za každé porušení bezpečnostních předpisů.

Témata:  USA bomby CNBC

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy