Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Frontman kapely Heartbreakers Tom Petty trpěl bolestmi, zemřel na předávkování léky

Koncert, ilustrační foto
Koncert, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Los Angeles - Příčinou úmrtí Toma Pettyho bylo neúmyslné předávkování léky, potvrdil úřad koronera. Frontman kapely Heartbreakers skonal začátkem října 2017 týden poté, co dokončil koncertní turné, které označoval za poslední. Bylo mu 66 let.

Podle rodiny trpěl Petty řadou zdravotních problémů, včetně zlomeniny kyčle, a měl předepsáno několik různých léků proti bolesti.

Petty složil řadu hitových singlů, které dobyly první příčky amerických hitparád, mimo jiné Learning To Fly, Mary Jane's Last Dance či Free Fallin.

Vedle více než desítky alb s kapelou vydal Petty rovněž trojici sólových desek a koncem 80. let byl jedním ze členů hvězdné skupiny Traveling Wilburys. Spolu s Bobem Dylanem, Georgem Harrisonem či Royem Orbisonem v letech 1988 a 1990 složili a nahráli dvě alba.

Témata:  Tom Petty hudba kultura úmrtí

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy