Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americké letectvo omylem zaútočilo na irácké jednotky

Tornado
Tornado
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Bagdád - Osm lidí, převážně členů iráckých bezpečnostních složek, dnes na západě Iráku zahynulo při náletu amerického letadla mezinárodní koalice, která bojuje proti islámským radikálům.

Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na místního představitele. Úder byl podle něj veden omylem. Velení koalice v prohlášení pouze potvrdilo nálet pro podporu pozemní operace, jejímž cílem bylo dopadení jednoho teroristy. O obětech se komuniké nezmiňuje.

Incident se stal v oblasti Al-Bagdádí. "Zabito bylo osm lidí - vysoce postavený člen zpravodajských služeb, pět policistů a jedna žena," uvedl místní činitel, jenž hovořil pod podmínkou anonymity. Zraněno bylo podle něj dalších asi 20 lidí, včetně místního policejního šéfa a starosty.

Al-Bagdádí leží 250 kilometrů západně od Bagdádu v sunnitské provincii Anbár, kde se donedávna nacházely poslední bašty radikálů z takzvaného Islámského státu. Irácká vláda v prosinci ohlásila, že Islámský stát je v zemi poražen.

Témata:  USA Irák U.S. AIR FORCE

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy