Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bývalý lékař gymnastek dostal za zneužívání další trest

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Charlotte (USA) - Bývalý americký sportovní lékař Larry Nassar byl odsouzen už ke třetímu trestu odnětí svobody za sexuální zneužívání mladistvých svěřenkyň.

Tentokrát mu soud vyměřil 40 až 125 let ve vězení za zneužívání dívek v elitním michiganském tréninkovém centru Twistars.

Bývalý lékař gymnastické reprezentace USA byl už v lednu odsouzen v jiném případu soudem v Lansingu za zneužívání dívek k odnětí svobody na 40 až 175 let. V prosinci dostal v další kauze trest na 60 let za držení dětské pornografie.

Dnešní rozsudek nad čtyřiapadesátiletým bývalým lékařem, jenž svou vinu přiznal, už tak měl spíše symbolický význam pro jeho oběti, kterých se přihlásilo celkem více než 260. Už prosincový verdikt pro něho znamenal v podstatě doživotí.

Témata:  USA soudy

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.