Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při masakru na střední škole na Floridě nezasáhl. Zástupce šerifa rezignoval na svou funkci

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

Parland (Florida) - Zástupce šerifa místního okresu Broward Scot Peterson byl během masakru v areálu školy ve městě Parkland, jediným zástupcem bezpečnostních složek na místě. Během šestiminutového vraždění však nezasáhl.

Ozbrojený strážce pořádku ve čtvrtek kvůli tomuto pochybení rezignoval na svou funkci. Informovala o tom agentura Reuters.

Podle šerifa Scotta Israela dorazil Peterson k budově kampusu, v níž se střílelo, minutu a půl po začátku střelby. Zaujal pozici před budovou a nešel dovnitř, popsal Israel.

"Jít dovnitř, najít vraha, zabít vraha," řekl šerif na otázku, co měl jeho zástupce učinit. Důkazem jeho nečinnosti je prý video, které Israel odmítl zveřejnit.

Témata:  policie USA USA EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.