Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud v Pákistánu opět prodloužil vazbu Češce Tereze H.

Tereza H. zadržená v Pákistánu
Tereza H. zadržená v Pákistánu
Foto: Facebook

Islámábád/Praha - Soud v Pákistánu dnes znovu prodloužil vazbu Češce, která byla 10. ledna zadržena na mezinárodním letišti v Láhauru s devíti kilogramy heroinu.

Vazba byla české občance prodloužena do začátku března, řekla ČTK mluvčí českého ministerstva zahraničních věcí Irena Valentová.

Jak mluvčí uvedla, byl i u dnešního stání přítomen český honorární konzul, který sleduje dodržování mezinárodních standardů. Zadržovaná Češka je podle Valentové v relativně dobrém psychickém stavu.

Pákistánští celníci Češku zadrželi údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na spoj do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech, odkud se podle pákistánského tisku chystala pokračovat do Irska. Žena nyní zůstává ve věznici v Láhauru.

Témata:  Tereza H. zadržená v Pákistánu

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy