Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie prověřuje hned několik verzí vraždy novináře Kuciaka

Ján Kuciak
Ján Kuciak
Foto: Facebook

Bratislava - Slovenský policejní prezident Tibor Gašpar dnes na tiskové konferenci uvedl, že policie se nemůže soustředit jen na jednu verzi vyšetřování vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho přítelkyně. Gašpar dnes odmítl poskytnout podrobnosti o vyšetřování vražd; uvedl pouze, že oba mladí lidé byli zastřeleni stejnou zbraní.

Policie sice prověřuje více verzí, podle Gašpara je ale nadále nejpravděpodobnější varianta, že čin souvisí s působením italských občanů na Slovensku.

Policie už dříve uvedla, že Kuciak a jeho snoubenka byli zastřeleni patrně kvůli novinářově investigativní práci. Kuciak naposledy pracoval na materiálu upozorňujícím na působení italské mafie na Slovensku a na její vazby na osoby blízké slovenskému premiérovi Robertu Ficovi.

V obci Veľká Mača u Trnavy, kde se dvojnásobná vražda minulý týden odehrála, policie prověřuje také okolnosti údajné schůzky dvou osob podezřelých z drogových deliktů. Zabývá se také zjištěním, že minulý pátek se dvě osoby domlouvaly, že vezmou zbraně a půjdou do Veľké Mače. Policisté podnikli několik domovních prohlídek a zajistili zbraně, náboje a pervitin, řekl Gašpar. Policie přitom zadržela jednu osobu, pro kterou navrhuje vazbu.

Zatím není jasné, zda tento případ s vraždami přímo souvisí, ale policie na tuto stopu narazila při vyšetřování a je nutné ji prověřit, dodal policejní šéf. 

Témata:  policie SR Ján Kuciak

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy