Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bouře na severovýchodě USA má již pět obětí. Pobřeží bičují vlny vyšší než dvojpodlažní dům

Vlajka USA
Vlajka USA
Foto: Pixabay

Boston - Silná zimní bouře na severovýchodě Spojených států má již pět obětí, které zabily padající stromy nebo větve. Mezi mrtvými je 77letá žena, dva muži a šestiletý a 11letý chlapec. Bouře zaplavila ulice, zastavila letadla a vlaky. Nejméně 1,7 milionu domácností a firem je bez proudu.

Na pobřeží Massachusetts jsou vlny vyšší než dvojpodlažní dům. Mnoho škol a podniků v pátek zavřelo dříve. Spousta silnic je kvůli záplavám neprůjezdných.

Aerolinky musely zrušit více než 2800 letů převážně na severovýchodě. Železniční společnost Amtrak kvůli nepříznivých podmínkám zastavila provoz na severovýchodním koridoru, z Washingtonu do Bostonu. V New Jersey zastavil provoz na přístské trati strom, který spadl na železniční vedení.

Déšť a sníh by měly v noci na dnešek ustat a obloha se vyjasnit. Také vítr by měl mírně zpomalit, protože bouřkový systém nad pobřežím ustoupí, řekl meteorolog z centra předpovědi počasí v Marylandu Jim Hayes.

Témata:  počasí bouře USA

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 13:31

Zatčení asistenta poslance AfD v Německu. Je podezřelý ze špionáže pro Čínu

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy