Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vražda Kuciaka: Slovenský prezident Kiska, premiér Fico a šéf parlamentu Danko promluví v televizi

Andrej Kiska, slovenský prezident
Andrej Kiska, slovenský prezident
Foto: prezident.sk **www.prezident.sk**

Bratislava - Ve slovenské veřejnoprávní televizi RTVS se dnes večer - po hlavních zprávách - obrátí k veřejnosti s mimořádným vystoupením všichni tři nejvyšší ústavní činitelé: prezident Andrej Kiska, následně předseda parlamentu Andrej Danko a nakonec premiér Robert Fico.

Země žije v posledních dnech dvojnásobnou vraždou investigativního novináře a jeho snoubenky, případ otřásá slovenskou politikou.

"Neděle večer může rozhodnout o dalším politickém směřování země," napsal o očekávaných projevech server Aktuality.sk, pro který zastřelený žurnalista pracoval. "Hlava státu by tak po dnech mlčení chtěla přednést stanovisko k vraždě novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky," dodal s tím, že zatímco Kiska svůj projev avizoval již před pár dny, v sobotu jej následoval předseda vlády a vládní strany Směr Fico - a pak se přidal i Danko, který je předsedou Národní rady SR, jakož i vládní Slovenské národní strany.

Na obrazovce se má ještě dříve - v poledne - objevit ministr vnitra a místopředseda Směru Robert Kaliňák, kterého jedna ze tří vládních stran, Most-Híd, a opozice vybízí k demisi. Kaliňák odstoupit odmítá, v sobotu v rozhlase tvrdil, že nejprve musí objasnit vraždu.

Témata:  Andrej Kiska Robert Fico Andrej Danko

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 18:59

Kongresman Mike Turner očekává, že Sněmovna reprezentantů USA tento týden schválí pomoc Ukrajině

Republikánský kongresman a předseda sněmovního výboru pro zpravodajství Mike Turner očekává, že Sněmovna reprezentantů amerického Kongresu tento týden podpoří návrh zákona o vojenské pomoci Ukrajině a Izraeli. Turner to řekl v rozhovoru pro televizní stanici NBC News.

Zdroj: Kateřina Skálová

Další zprávy