Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Kalifornii drží ozbrojenec nejméně tři rukojmí

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

Washington - Nejméně tři rukojmí zadržuje neznámý střelec v rozlehlém domově pro veterány nedaleko kalifornského hlavního města Sacramenta.

Informovala o tom dnes agentura AP. Policie oblast kolem zařízení neprodyšně uzavřela.

Do domova pro veterány ve městě Yountville vešel údajně muž ozbrojený automatickou puškou. Podle AP v drží nejméně tři lidi jako rukojmí. Zda jsou na místě nějací mrtví či zranění, není jasné.

Kalifornská policie o "aktivitě" v domově pro veterány informovala v 10:30 místního času (19:30 SEČ). Následně uzavřela přístup do budovy.

Zařízení v Yountville je největším domovem pro veterány ve Spojených státech. Žije v něm zhruba 1000 starých, nemocných či postižených vysloužilců z druhé světové války, války v Koreji a Vietnamu i dalších ozbrojených konfliktů, které USA v minulosti vedly.

Témata:  USA střelba v USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy