reklama

V případu jsou další obvinění, jeden z nich předstoupil spolu s Češkou před soud dnes, další dva by se k nim měli připojit při příštím soudním jednání. ČTK to řekla mluvčí českého ministerstva zahraničí Irena Valentová.

Soud měl podle dřívějších informací v případu jednat až 17. března, nakonec se k případu vrátil už dnes. "Češka předstoupila i s dalším obviněným před soudce, slyšení trvalo zhruba 15 minut," uvedla Valentová. Podle ní státní zástupce žádal u obou obviněných, aby soud kauci nepřijal. O propuštění Češky na kauci, které žádá její obhájce, ale dnes soud nerozhodoval. "K žádosti se soud nevyjádřil," řekla Valentová.

Češka tak podle mluvčí ministerstva zahraničí zůstává ve věznici v Láhauru, v křídle pro ženské vězeňkyně. "Na místě soudu byl dnes přítomen náš honorární konzul, měl možnost s dotyčnou Češkou krátce pohovořit, dal jí dopis od rodiny," podotkla Valentová.

Další soudní jednání se bude konat 20. března. "Tam máme informaci, že by měli být předvedeni před soud ještě další dva obvinění," uvedla Valentová. Úplný počet obviněných v případu ale zatím není jasný.