Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americký mladík trpící chorobou z blahobytu byl propuštěn z vězení, při nehodě zabil čtyři lidi

Vlajka USA
Vlajka USA
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Dallas - Mladík Ethan Couch si odpykal téměř dva roky vězení za dopravní nehodu pod vlivem alkoholu čtyři lidi zabil a dva zranil. Dnes byl propuštěn z vězení v texaském Dallasu. Jeho případ rozčílil veřejnost.

Po tragické havárii v roce 2013 ve městě Burleson tehdy šestnáctiletý mladík svou vinu přiznal a přijal desetiletý podmínečný trest. Prokuratura původně pro Couche žádala 20 let vězení, ale soud trest výrazně snížil. Podle televize CNN rozhodlo dobrozdání psychologa, který potvrdil, že Couch je obětí neodpovědné výchovy bohatých rodičů, kteří mu dovolí všechno. Desetiletá podmínka pobouřila pozůstalé, kteří nízký trest označili za výsměch obětem.

Po dvou letech ale Couch zmizel z dosahu probačních úředníků a nalezen byl až v Mexiku, kam se uchýlil se svou matkou. Po vydání do USA byl za porušení podmínky odsouzen k 720 dnům vězení, které si dnes odpykal. Čeká ho ještě šest let probačního dohledu.

Jeho matka Tonya Couchová dostala za krytí útěku svého syna podmínku, ale kvůli užívání drog byla nedávno uvězněna. Obsadila tutéž celu, kterou dnes její syn opustil.

Témata:  USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy