Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nikulin se pokusil utéct z vězení. Soud odložil výrok o vazbě

Jevgenij Nikulin
Jevgenij Nikulin
Foto: YouTube

San Francisco - Údajný ruský hacker Jevgenij Nikulin, kterého do USA minulý týden vydala Česká republika, se podle svých strážců pokusil o útěk.

Kalifornský federální soud, který měl dnes rozhodnout o jeho případné vazbě, nakonec projednání kauzy odložil, informovala agentura Bloomberg.

Nikulin byl podle svědků dopraven do soudní síně v poutech. Dozorci to zdůvodnili jeho agresivním chováním. Nikulin měl podle agentury Bloomberg 30. března podstoupit lékařskou prohlídku. Prý se ale vzpouzel a došlo na potyčku, po níž se pokusil o útěk. Státní žalobci o tom dnes informovali soud.

Nikulinova zástupkyně chtěla, aby jejímu klientovi byla pouta odebrána, a svou žádost odůvodňovala tvrzením, že "nevinný obžalovaný má právo na zacházení s úctou a důstojností". Obhajoba také zpochybnila Nikulinovu zdravotní a duševní způsobilost pro další řízení.

Soud nakonec jednání odložil; nový termín zatím nebyl stanoven.

Témata:  USA Jevgenij Nikulin

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy