Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bouře v USA: Města zasáhla tornádo i přívaly sněhu, zemřelo jedno dítě

Tornádo
Tornádo
Foto: Pixabay

Chicago - USA od Mexického zálivu po Velká jezera na severu zasáhla série jarních bouří, která přinesl na některých místech až 30 centimetrů sněhu. Zaznamenáno bylo i ničivé tornádo. Zahynuli dva lidé.

Jednou z obětí je dvouletá holčička, která spala v obytném přívěsu v Haughtonu v Louisianě, když na vozidlo spadl strom. Uvnitř byli čtyři dospělí a další malé dítě, ale těm se nic nestalo. V Nebrasce na silnici ztratil na náledí kontrolu nad automobilem 61letý muž. Narazil do tahače, který uvízl v bouři. Muž na místě zemřel.

Mnoho sněhu napadlo v Jižní Dakotě, Minnesotě a Wisconsinu. Arkansaským městečkem Ozark Mountain se prohnalo tornádo a zranilo čtyři lidi.

Bouře se mají podle předpovědí přesouvat v příštím dnu dále na východ. Ve Wisconsinu už v noci napadalo přes 20 centimetrů sněhu. V severní části státu má sněžit až do nedělního večera a mohlo by připadnout dalších 20 centimetrů sněhu. Na místě fouká silný vítr, takže se tvoří návěje. U Michiganského jezera hrozí zaplavení oblastí na jeho březích. Na severu státu zůstalo bez elektřiny téměř 4000 zákazníků.

Témata:  počasí bouře USA tornádo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy