Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Náš syn už dál nemohl pokračovat, napsala Aviciiho rodina o sebevraždě

DJ Avicii
DJ Avicii
Foto: Facebook

Stockholm - Rodina nedávno zesnulého Tima Berglinga známého jako DJ Avicii vydala prohlášení, které naznačuje, že světoznámý švédský producent spáchal sebevraždu. Bergling zápasil s myšlenkami o smyslu života a v tomto vnitřním boji už nedokázal pokračovat, uvádí čtvrteční komuniké. Bergling byl nalezen mrtvý minulý pátek v ománské metropoli Maskat.

Jeho rodina jej v prohlášení charakterizovala jako "křehkou uměleckou duši hledající odpovědi na existenciální otázky" a "perfekcionistu, který cestoval a tvrdě pracoval v tempu, které vedlo k extrémnímu stresu".

"Sváděl opravdový boj s myšlenkami o smyslu života a štěstí. Už dál nemohl pokračovat. Chtěl nalézt pokoj," citoval prohlášení magazín Rolling Stone. Rodina zesnulého DJ také zmínila problémy Aviciiho s hudebním průmyslem. "Bergling měl komplikovaný vztah s hudebním průmyslem a svým vlastním úspěchem. V roce 2016, když byl na vrcholu slávy, přestal jezdit na turné a jeho rodina uvedla, že k rozhodnutí vedla touha 'nalézt v životě rovnováhu'," napsal Rolling Stone.

V pátek dostal příběh další rozměr, když česká modelka Tereza Kačerová přišla s tvrzením, že byla Aviciiho tajnou partnerkou a hvězda elektronické hudby s ní plánovala mít děti.

Kačerová v pátek na instagramu zveřejnila příspěvek, v němž popisuje, že s hvězdným producentem udržovala utajovaný vztah a naznačila, že veřejnost se o něm měla dozvědět až poté, co spolu založí rodinu. S popiskem "nejjasnější hvězdy vyhoří nejrychleji" pak přidala slideshow zachycující společné chvíle mladého páru a Berglinga dovádějícího s modelčiným synem Lukou.

Témata:  sebevražda hudba DJ Avicii stres

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.